Blogg,  Tekstforfatter

Den kreative friheten

Det er flott å være frilanser! 

Jeg kan styre min egen tid. Jeg har frihet til å være kreativ.

Som frilans tekstforfatter står jeg fritt til å være kreativ og bearbeid teksten når jeg vil. Tekstene blir ikke skrevet på løpende bånd. Jeg skriver tekst som har blitt bearbeidet i bakhodet en stund før jeg faktisk skriver.

Det gjelder å få nøstet sammen alle trådene. Når jeg starter et nytt oppdrag lager jeg først et sammendrag av hva som skal med og skriver et råutkast. Kanskje jeg trenger å gjøre litt research for å lære mer om emnet. Når jeg har samlet mange tråder kan jeg begynne å nøste alle sammen. Lage meg et bilde av hva som må gjøres og helheten i oppdraget. Så legger jeg vekk jobben. Det kan være noen timer eller noen dager, alt etter hva tidsfristen er. I denne perioden jobber jeg med dette i bakhodet, knar innholdet fram, tenker på hvordan oppdraget skal løses best mulig. Jeg samler alle trådene og starter den kreative prosessen.

rosa blomst 2Fordelen for deg er at denne kreative prosessen slipper du å betale for.
Når jeg er i tenkeboksen, den kreative prosessen er jeg ikke på jobb. Kanskje den beste ideen dukker opp når jeg lager mat, eller kanskje når jeg er på trening. Kanskje jeg vanner blomster eller tar meg en pause i solen! Da står ikke takstometeret på.

Når jeg har fått bearbeidet ideen i bakhodet en stund, går selve skriveprosessen mye enklere. Den går raskere, noe som igjen er en fordel for deg som er kunde! For det gjør noe med prisen på det jeg leverer. Du betaler ikke for min tid når jeg trener, eller lager mat. Selv om oppdraget fra deg surrer rundt i hodet mitt mye av dagen, står jeg fritt til å gjøre andre ting mens hodet jobber.

Det er en av fordelene med å bruke en frilanser!
Du betaler kun for den jobben som blir gjort!   Men hodet mitt jobber også når takstometeret ikke står på.

Det gir meg en kreative frihet. Jeg kan tenke fritt og la bakhodet jobbe uten å tenke på klokken. Jeg må ikke være kreativ mellom kl 09 og 1600 hver dag. Jeg er mest kreativ når tankene får løpe fritt og jeg gjør noe helt annet enn jobb. Så når jeg er klar til å skrive, er hodet fullt av ideer og teksten har blitt bearbeidet i bakhodet mitt. Mens jeg har gjort noe helt annet. Det er flott å være frilans tekstforfatter!